Shoqata

Me punë të sinqert, ëndrrat bëhen realitet !

STAFI I SHOQATES

ALTIN HAMITI

Kryetar

ENIS LOGA

Zv. Kryetar

HAMËZ UKSHINI

Arkatar

KOMISIONI I INFORMACIONIT

Komisioni i informacionit:


- GRANIT CITAKU - Kryetar

KOMISIONI I SPORTIT

 

Komisioni i sportit ka këtë përbërje:

 

1. DALIP ABDULLAHU - Kryetar

2. SYLË JASHARI

3. EKREM IBRAHIMI

4. ARTAN TËRSTENA

5. HAMZË UKSHINI

6. VISAR UKSHINI

7. BEKIM ALIJU

8. FEHMI OSAJ

9. HABIB SEJDIJU


 


 

 

KOMISIONI I GRUAS

 

Komisioni i gruas ka këtë përbërje:

 

1. DRITA R. HAXHIU - 1.Vorsitzende

2. SHPËTIME ALIU

3. RINIJE LOGA

4. ARIJANITA HAMITI

 


 

 

Pasqyrim i shkurt i aktiviteteve të shoqatës:


Pasqyrim i shkurt i aktiviteteve të shoqatës:

 

SHOQATA

-e formuar në gusht,2018

-vepron në Friedberg (Hessen)

-kryetar: Altin Hamiti / zv kryetar: Enis Loga

-aktualisht kemi mbi 270 Anëtarë ( rreth 66 familje ) – me shtetësi gjermane, shqiptare, kosovare, maqedone

-Shoqata ( gjerm. Verein ) gëzon statutin e një shoqate SPORTIVE dhe KULTURORE, e pranuar nga gjykata e Friedberg-ut si e tillë dhe e pranuar edhe nga Finanzamt Friedberg si shoqatë shoqërore (gjerm. Gemeinnütziger Verein ). Të gjitha strukturat (komisionet) mbrenda shoqatës jan të pranuara nga gjykata.

-Shoqata ka 3 komisione aktive ( i sportit, i gruas dhe i infomacionit ) dhe planifikohet edhe një komision

- regjistrimi i ekipit të futbollit dhe anëtarësimi në Landessportbund Hessen dhe Hessischer Fußballverband

- aktualisht 52 futbollist të regjistruar (49 shqiptar)

- përmbyllje e suksesshme të kampionatit të parë (pozita e 2-të) dhe ngritje një ligë më lart ( B-Liga)

-stadioni i ekipit të futbollit është në Friedberg-Ossenheim

-salla për aktivitete të ndryshme sportivo kulturore eshte ne Friedberg ( Adolf Reichwein Halle)

-aktivitete javore në këtë sallë me/për fëmijë ( psh vallëzim për fëmijë, sport nënat me fëmijë etj ) të organizuara nga komisioni i gruas

-Kemi organizuar 4 festa për Anëtarë ( festa për diten e flamurit, festa pë pavarësin e Dardanis, festa e përvjetorit të Shoqatës) / duhet theksuar se festat organizohen nga anëtarët e Shoqatës për Anëtarët e Shoqatës pa  interes financiar. Financimi bëhet vetëm me buxhetin e Shoqatës (nga kontributet vjetore të Anëtarve)

-prezentim të vlerave kombtare dhe aktiviteteve në Facebook (https://www.facebook.com/albanischervereinwetterau/ , Instagram dhe në Webfaqe (www.albanischer-verein-wetterau.de)

-organizim madhështor me rastin e termetit në Shqipëri. Shoqata mbledhi 30 t ndihma dhe i dërgoj me kamion në Shqipëri.


Në fund dua të falenderoj të gjithë Anëtarët aktual për anëtarësim në shoqatë. Anënarësimi juaj është argumenti kryesor për cdo nismë ( si p.sh. dhënia e salles për shfrytzim ) të shoqatës. Sa më i madhë numri i Antëtarëve, aq më të fuqishëm jemi para institucioneve vendore.

Ftoj të gjithë të ineresuarit  që të i përgjigjen pozitivisht kësaj thirrje dhe të anëtarësohen.

Ju bëjë me dije se në aktivitetet e organizuara nga shoqata, është e domosdoshme që pjesmarrësit aktiv ( psh futbollistet ) të jen Anëtarë.

Për përdorimin e infrastruktures komunale (si psh salla ) na kërkohet që pjesmarrësit aktiv të jen anëtarë dhe me sigurim...

Formohet Shoqata Albanischer Verein Wetterau !

Albanischer Verein Wetterau wird in Friedberg Hessen gegründet !

 

Bashkatdhetarë të nderuar,

 

sot filloj punën shoqata Albanischer Verein Wetterau.Pjesmarres ishin:

 

Gründungsmitglieder:

Avdush Aliu, Gadime

Altin Hamiti, Prishtinë

Bekim Aliu, Gadime

Bastri Selmani, Podujevë

Dalip Avdullahu, Podujevë

Enis Loga, Strugë

Gjezair Terstena, Ferizaj

Mirsad Hasani, Podujevë

Senad Djekovic, Mitrovicë

Ujkan Tasholli, Ferizaj

 

 

Respekt për të gjithë iniciatorët dhe kontribuesit.

KONTAKTO KRYESIN OSE KOMISIONET

 
 
 
 

Albanischer Verein Wetterau e.V.

 

Der Verein verfolgt ausschließlich und unmittelbar gemeinnützige Zwecke im Sinne des Abschnitts „Steuerbegünstigte Zwecke" der Abgabenordnung (AO).

 

Kontakto kryesin e shoqates

 

Altin Hamiti

Wintersteinstrasse 7

61169 Friedberg

 

T.  +49 162 430 434 5

E.  info@albanischer-verein-wetterau.de

W. www.albanischer-verein-wetterau.de